maanantai 20. huhtikuuta 2015

Voihan hypistelymuhvi sentään :)


Helmikuun alkupuolen lauantai ja sukkuloin huvikseni pitkin poikin Facebookia eri neulontaryhmissä. Eräässä englanninkielisessä ryhmässä oli tehty twiddle muff, kiinnostuin ja aloin kaivamaan lisää tietoa. Muhvihan on aivan mieletön idea!

Seuraavaksi yritin etsiä monella monella hakusanalla onko Suomessa tehty jotain samanlaista. En löytänyt yhtään mitään ja ajatus alkoi kehkeytyä, tämä täytyy toteuttaa täälläkin. Laitoin sähköpostia silloin välittömästi lauantaina Joensuun kaupungin vapaaehtoiskoordinaattori Tarja Parviaiselle ja kysyin voinko soittaa heti maanantaiaamuna, miulla on huikea idea!

Muhvikampanja työn alle

Viikonloppu meni pyöritellessä asiaa ja kun juttelin Tarjan kanssa maanantaina olimme yksituumaisia siitä, että tämä täytyy tehdä. Asiat johtivat niin luontevasti toisiinsa, muodostui muhvimimmit eli mie, Sinkkosen Eija ja Asikaisen Kirsi jotka kehittelimme muhviohjeita ja testasimme miten muhvit voi toteuttaa parhaiten. Seuraavaksi tulivat mukaan Pohjois-Karjalan Martat ry, jotka ottivat ajatuksen ihanan lämpimästi vastaan. Tärkeä yhteistyökumppani meidän tiimissä on myös Pohjois-Karjalan Muisti ry eli saimme asiantuntevaa apua muhvien testaamisessa yhdistyksen muistisairaiden ryhmässä ja Leena Knuuttila on antanut paljon hyviä ideoita muhvien toteutukseen.

Kaupungin viestinnän kanssa sovittiin tiedotustilaisuus huhtikuun puoleenväliin ja siinä sujui niin mukavasti talviloma nettisivuja rakennellessa, muhveja neuloen, tiedotetekstiä valmistellen ja meidän muhviporukan kanssa kaikenlaisia käytännön asioita pyöritellessä. Joensuun kaupungin sivulle tehtiin oma Hypistelymuhvit-sivusto.

Mitä julkaisun jälkeen tapahtui?

Olin toivorikkaana ajatellut, että jos saisimme Pohjois-Karjalasta muhvimaakunnan niin olisipa onnellista :) Toisin kävi, koko homma levisi heti tiedotustilaisuuden jälkeen valtakunnalliseksi! Onneksi olimme tehneet jo valmiiksi muhveille oman Facebook-sivun Hypistelymuhvit ja muhvien tekijöille oman ryhmän Muhvimimmit.

Tällä hetkellä Muhvimimmeissä tekijät tekevät aivan hirmuista vauhtia muhveja ja ideat vain lentelevät ryhmässä. Se, mikä on yllättänyt on muhvien käyttötarkoituksen laajentuminen mm. sairaalan teho-osastolle, adhd-lapsille ja koulujen erityisluokille. Miten hienoa!

Hypistelymuhvien Facebook-sivulle tipahtelee tykkäyksiä tasaiseen tahtiin ja olemme saaneet todella paljon yhteydenottoja sekä tietoa ympäri Suomea miten eri tahoilla aiotaan lähteä tekemään hypistelymuhveja talkoilla.

Kyllä on ollut kiireinen viikko, mutta niin mukavissa merkeissä! Ei voi muuta kuin kiittää, niiata ja halata meidän muhvitiimiä. Ilman tätä porukkaa ei olisi tämä homma edennyt minnekään. Kiitos ja annetaan hyvän asian vain levitä!

Neulottujen hypistelymuhvien ohjeet (pdf) Joensuun kaupungin sivulta:
Hypistelymuhvi sisävuorella
Hypistelymuhvi ilman sisävuorta